2010-02-17 11:23:26• hírek • Szatmar.ro

Románjaik nélkül a romános csapatok

A Fiorentina és a Porto tudása legjavát kell hozza a favorit Bayern és Arsenal ellen.

Egy angol csapat, a Manchester United már komoly lépést tett idegenben a felé, hogy ott legyen a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, szerdán az Arsenal is követné példáját Portóban. A másik párosításban, a pillanatnyi formát figyelembe véve, a Fiorentinának szemernyi esélyes sincs a Bayern Münchennel szemben.

Csakhogy a labdarúgás az a csapatsport, amelyben talán a legkisebb szerepe van a papírformának, így természetesen a bajorok sem számíthatnak sétagaloppra. Az minden esetre beszédes adat, hogy a Bayern az utóbbi 12 tétmérkőzését egyaránt megnyerte és ebben a sorozatban fontos kilométerkő volt a Juventus fölött aratott 4-1-es idegenbeli siker, amellyel kivívták a továbbjutást. Ezzel szemben a Fiorentina a legutóbbi hat meccséből csak egyet tudott megnyerni, az utóbbi ötből pedig csak egy döntetlent izzadt ki. Ráadásul 2008 végén, amikor a Bayern kevésbé volt ilyen kirobbanó, a Fiorentina pedig ilyen pocsék formában, a bajorok akkor is sima 3-0-al küldték haza a toszkánokat.

Ha már a statisztikáknál tartunk, jegyezzük meg, hogy a Fiorentina még soha nem nyert Németországban, négy vereség mellett egy döntetlent tudott kiharcolni még 20 évvel ezelőtt. Ami a Bayernt illeti, neki sincs túl jó mérlege az olaszok ellen: a már említett, Fiorentina elleni siker volt az egyetlen, amit az utóbbi nyolc összecsapásból be tudott húzni itáliai gárdák ellen.

A Fiorentina helyzetét tovább rontja, hogy nem számíthat Zanetti, Gamberini, Santana és Mutu játékára. Leginkább utóbbi kiesése a fájó, mióta ugyanis a román támadó fennakadt a doppingteszten, a lilák képtelenek nyerni. „Mutu nagyon jó játékos, de a Fiorentina egy remek csapat, amely nem csak Mutuból áll, mint ahogy mi sem Robbenból és Riberyből", nyilatkozta a németek trénere, Louis van Gaal, aki egyedül Kloséra nem számíthat. „Ki kell használnunk a tapasztalatainkat, de ennél is fontosabb, hogy akarattal és lelkesedéssel lépjünk pályára valamint óvatosan és figyelemmel játszunk", adta ki az ukázt Cesare Prandelli olasz mester.


Klose nem, de Schweinsteiger ott lesz szerda esteŰ
Klose nem, de Schweinsteiger ott lesz szerda este


Az olaszokéhoz hasonló cipőben jár a Porto is, amely szintén nem számíthat román légiósára, Cristian Sapunarura, akit a Benfica elleni balhé után (majdnem ölre ment egy rendfenntartóval) kölcsönadtak a Rapidnak. A védő kiesése azonban nem viseli meg annyira a csapatot, mert az uruguayi Fucile mögött amúgy is kevés lehetőséget kapott. Ennél sokkal inkább aggasztja azonban a portugálokat, hogy az idén a bajnokságban is akadozik a játék: mindössze a harmadik helyen állnak, nyolc ponttal a listavezető Benfica mögött. Ilyen körülmények között az Arsenal semmiképp sem tekinthető ideális ellenfélnek...

Igaz, a londoniak még soha nem nyertek Portugáliban, a Portóban tett két látogatásuk alkalmával ráadásul még gólt sem szereztek. A Dragao sokáig bevehetetlen volt angol csapatok számára, ám a „Sárkányok" 2009-ben mind a Manchester United, mind a Chelsea ellen alulmaradtak egy góllal. Ezt a sorozatot vélhetően nem szeretnék folytatni.

A nyáron mindkét csapat eladta néhány alapemberét, a Porto 69 millió eurót, az Arsenal pedig 47 milliót kapott értük, ám úgy tűnik, a portugálokat jobban megviselte Lucho Gonzales és Lisandro Lopez távozása, mint az angolokat Emanuel Adebayor eladása, így a párharc egyértelmű esélyese Arsene Wenger legénysége. Még akkor is, ha sérülés miatt szerdán nem számíthat Djourou, Gibbs, van Persie és Vela szolgálataira.


Sapunaru (második balról) Bukarestben vitézkedhet
Sapunaru (második balról) Bukarestben vitézkedhet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: