2006-06-11 17:43:12• hírek • Szatmár.ro

Egy robot tartott sajtótájékoztatót Japánban

A robot-szóvivő bemutatta a Roboriort, amely egy őrző-védő feladatokat ellátó robot.

Egy robot tartott sajtótájékoztatót Japánban. Kimiyori, a robot-szóvivő, egy "kollégáját", az új fejlesztésű Roboriort mutatta be az újságíróknak, aki őrző-védő feladatokat lát el. Ha távol vagyunk, vigyáz a házra, de ha kell, babysitterként is használható.

A lassú, de határozott léptű szamuráj Kimiyori, a világ első robot sajtószóvivője, tradicionális japán harcosnak volt öltöztetve. Kimiyori sok szempontból újdonságnak számít. Fémtestében 39 izület van, ami lehetővé teszi, hogy majdnem úgy mozogjon, mint egy ember. Ráadásul ő az első robot, amely sajtótájékoztatót tartott. Debütálásakor egy kisméretű másik robotot, Roborior-t mutatta be. Nevét a robot és az interior (belső) szavak kombinációjából kapta.

 A robotot fejlesztői, infravörös kamerával, videokamerával és videotelefonnal is felszerelték, mivel elődleges funkciója a biztonság fenntartása – írja az uno.hu. Roboriorra rábízhatjuk házunkat, ha nyaralni megyünk. Ha valami baj van, a roborior egyszerűen felhívja a gazdáját. Fotókat és videofelvételeket készít és ezt továbbítani tudja a videofonra. Roboriornak nagyon sok funkciója van, csak a tulajdonos fantáziája szabhat határt annak, hogy mire használható - mondta a robot fejlesztője. Roborior babysitterként is használható, persze csak nagyobb gyerekeknél. A gépi gyerekőrző folyamatosan figyeli az egyedülhagyott csemetét. És ha kell, a gyerek a robot segítségével egy gombnyomással videofonálhat az édesanyjának. Roborior fél millió forintnak megfelelő jenbe kerül.

stop.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: