2009-05-27 11:37:56• hírek • MTI/AFP/AP/Reuters

Romániában is megvan az első fertőzött

Romániában is felbukkant az új típusú influenza vírusa; a betegséget egy 30 éves nő szervezetében mutatták ki, aki a hét végén érkezett haza New Yorkból - közölte szerdán a román egészségügyi miniszter.

A bukaresti Cantacuzino intézet laboratóriumában azonosítottuk az A/H1N1 influenza első esetét - jelentette be Ioan Bazac sajtótájékoztatón.

A mintát még alaposabb vizsgálatnak vetik alá Londonban, de - mint a miniszter elmondta - 99 százalékos bizonyossággal megállapítható, hogy a fiatal nő az új típusú influenza vírusával fertőződött meg. Két kisgyerekét megfigyelés alá helyezték.
Közben két másik országból is újabb megerősített újinfluenzás esetekről érkezett hír.

Görögországban egy egyetemistáról bizonyosodott be, hogy vírushordozó. Ő a harmadik megerősített eset a mediterrán országban. Kórházban ápolják, állapota nem súlyos a görög egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint.
Szingapúrban is megjelent a kór; egy 22 éves nő szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust.

Ez az első megbetegedés a városállamban. A beteg kedden érkezett haza New Yorkból. Egészségügyi zárlat alá helyezték, állapota stabil.

"Nem ez lesz az utolsó újinfluenzás eset Szingapúrban, hacsak nem tiltjuk meg az embereknek, hogy utazzanak" - mondta a délkelet-ázsiai városállam egészségügyi minisztere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: