2016-11-10 14:43:35• hírek • Agerpres

Romániában évente 6000 tűzeset következik be

Romániában évente 6000 tűzeset következik be, a legtöbb éjszaka, és ezeknek átlagosan minden második nap emberáldozatai is vannak - derül ki az Országos Sürgősségi Felügyelőségnek (IGSU) csütörtöki sajtóértekezletén közzétett adataiból.

Ebből az alkalomból Raed Arafat belügyi államtitkár a füstriasztók fontosságáról beszélt.

"A tűzeseteknél a halált legtöbbször a keletkezett füst okozta fulladás okozza. A legegyszerűbb módja, hogy észrevegyük, hogy a házban füst van, az az, hogy füstérzékelőket szereljünk. Ezeket nem kell feszültség alá helyezni, elem táplálja őket, akárhová letehetjük, és az egész családot felébreszti, ha füstöt érzékel. Ez elősegítheti azt, hogy elhagyjuk a lakást, mielőtt nem késő. (...) Más országokban, ahol elterjedtebb a füstriasztók használata, jelentős mértékben csökkent a tűzesetek miatt bekövetkező halálesetek száma" - magyarázta Arafat.

Ovidiu Vasilica, az IGSU vezetője úgy vélekedett, hogy a tűz-és a gázriasztók felszerelésének költségei elhanyagolhatók ahhoz a kárhoz képest, amit ezek használatával meg lehet előzni.

Az elmúlt négy évben Romániában több mint 20.000 tűzeset volt, legtöbb Bukarestben (1.714). Az esetek csaknem egyharmadát a kitakarítatlan kémények okozták, 21 százalékukat a hibás elektromos készülékek, 12 százalékukat pedig a hibás, vagy felügyelet nélkül hagyott kályhák. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: