2007-03-01 23:53:31• hírek • Szatmar.ro

Romániában bővít a Renault

 A francia autógyártó legújabb romániai beruházása háromezer új munkahelyet jelent az országnak.
A Renault cégcsoport kutatási és fejlesztési központja, amelyet a hazai Tituban fognak megnyitni, 99 százalékban készen áll arra, hogy elkezdje működését – nyilatkozta a Ziarul Financiarnak az Automobile Dacia elnökhelyettese, Constantin Stroe.

A francia autógyártó-óriás legújabb romániai beruházása - amely nagyobb, mint a Renault párizsi mérnökközpontja - háromezer új, magasan kvalifikált munkaerőt foglalkoztató munkahelyet jelent az országnak: a toborzás gőzerővel folyik. A feltételek szigorúak: műszaki egyetemi vagy főiskolai végzettséggel, francia vagy angol nyelvtudással rendelkező, maximum 37 éves jelentkezőket várnak - írja a mediatica.

A háromezer beosztásra az anyacég mindössze 103 szakembert delegál, a többit románok és más nemzetiségűek fogják betölteni. Máris óriási a külföldi érdeklődés, főként Szerbiából érkeznek a szakmai önéletrajzok.

Carlos Ghosn, a Renault elnöke a megvizsgált hat hazai helyszín közül azért döntött Titu mellett, mert a közelben repülőtér is található, márpedig elképzelhető, hogy a francia szakemberek repülővel fognak ingázni a párizsi Le Bourget reptér és Titu között. Ez a megoldás olcsóbb, mintha a száznál is több francia családot áttelepítenénk Romániába - tette hozzá a Menedzsment Fórum szerint Stroe.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: