2017-03-29 20:07:26• hírek • MTI

Romániában az idén 90 kilométer autópályát nyithatnak meg

Romániában az idén 90 kilométer autópályát nyithatnak meg - közölte szerdán Stefan Ionita, a román közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalat vezérigazgatója.

Ionita egy bukaresti közlekedési konferencián elmondta, az idén átadtak már 15 kilométert a dél-erdélyi autópálya Lugos (Lugoj) és Déva (Deva) közötti részéből. Az év hátralevő részében a hatóságok tervei szerint ugyanott az összesen mintegy 44 kilométer hosszú 3-as és 4-es szakaszt is átadják a forgalomnak.

Ionita közlése szerint a Torda (Turda) és Szászsebes (Sebes) közötti autópálya 3-as és 4-es szakasza is elkészül, ami összesen 29 kilométer. A Torda-Szászsebes összesen négy szakaszra van osztva. Ez köti össze az észak-erdélyi autósztráda 52 kilométer hosszú, Gyalu (Gilau) és Aranyosgyéres (Campia Turzii) között megépült szakaszát az uniós pénzekből nagymértékben már megépített dél-erdélyi autópályával, amely a Nagylak (Nadlac) és Nagyszeben (Sibiu) közötti nyomvonalon halad.

A hatóságok az idén további 3,3 kilométer autópálya befejezését tervezik, hogy bekössék Bukarestet a román főváros és Ploiesti között megépült A3-as autópályába. Romániában jelenleg 748 kilométer autópálya van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: