2019-12-04 08:47:53• hírek • Szatmár.ro

Romániában Popából, Magyarországon Nagyból van a legtöbb

A Redditre került fel egy nagy infografika, amelyen a világ több országának legnépszerűbb vezetékneveit gyűjtötték össze.

Ahogy a poént már a cikk címében lelőttük, Romániában a Popa családnév a leggyakoribb, Magyarországon pedig a Nagy családnévet viselő személyekből van a legtöbb.
 

Ami a keresztneveket illeti, Romániában a leggyakoribb keresztnevek az Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionuţ és Ştefan, míg a női nevek közül a Maria, Elena, Ioana, Andreea és Alexandra a leggyakoribb. Egy 2018-as statisztika szerint Magyarországon Lászlóból van a legtöbb, őket követik az Istvánok és a Józsefek. A női keresztnevekből a leggyakoribb a Mária, majd következik az Erzsébet és a Katalin.


A Redditen található összesítés szerint Norvégiában a Hansen, Svédországban az Andersson, Németországban a Müller, Olaszországban a Rossi, Spanyolországban a Garcia a leggyakoribb vezetéknél. Szlovákiában pedig a Varga!
 

Ausztráliában, Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban is a Smith a leggyakoribb vezetéknév, Kínábvan pedig a Wang vezet. Brazíliában a Da Silva vezet, Argentínában él Chilében pedig Gonzalezből van a legtöbb.


A teljes infografika itt érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: