2015-10-14 10:14:02• hírek • MTI

Romániában 3,8 százalékkal nőtt a sörpiac az első félévben

Romániában 3,8 százalékkal nőtt a sörpiac az első félévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte kedden a romániai sörgyártók egyesülete.

A növekedés következtében az eladások elérték a 7,6 millió hektolitert. Az elmúlt két évben a román sörpiac zsugorodott, ennek ellenére a gyártók azt remélik, hogy az idei egész évben is növekedni fognak az eladások, és stabilizálódik a román piacon a fogyasztás.

Lucian Ghinea, az egyesület elnöke úgy véli, hogy az első félévi növekedés elsősorban a román gazdaság kedvező mutatóinak köszönhető. Az első hat hónapban a román bruttó hazai termék 3,8 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest.
Tavaly a sörpiac 8,6 százalékkal csökkent, ami 14,9 millió hektoliter eladását jelentette. 2013-ban több mint tíz százalékos volt a visszaesés.

Az elmúlt években a gyártók arra panaszkodtak, hogy míg 2008-ban a romániai sörfogyasztás elérte a 20,2 millió hektolitert, a Romániát is keményen sújtó gazdasági válság miatt a fogyasztás egyre csökkent. A gyártók remélik, hogy az idei növekedéssel sikerül megállítani ezt a kedvezőtlen irányt.

A romániai sörgyártók egyesülete magában foglalja a Bergenbier, a Heineken, a United Romanian Breweries Bereprod, az Ursus és a Martens gyártókat, amelyek a Romániában fogyasztott sör 80 százalékát termelik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: