2011-12-03 22:37:25• hírek • Duna TV

Romániába utaznának az Alkonyat-rajongók

Ötből egy brit Twilight-rajongó szeretne ellátogatni Romániába - ezt állítja egy brit utazási iroda felmérése. Leginkább Drakula gróf segesvári szülőháza és kedvelt szálláshelye, a Törcsvári kastély vonzza az Alkonyat-rajongókat - számolt be róla a Duna TV Híradója.

Az utókor képzeletvilága formálta Drakulává a kegyetlenségéről hírhedt havasföldi vajdát, Vlad Tepest - ismertette a riport. A pápai követ 1462-ben így jellemezte a földesurat: „Termete igen izmos és erős, külsőre kegyetlen és félelmetes, sasorra igen nagy, arca pedig sovány és sápadt".

A törcsvári kastélyt I.Lajos király építette, a magyar- havasalföldi határ védelmére 1377-ben. Drakula gróf a 15. század közepén használta. A Twighlight-saga egyébként egy vámpírtörténet, sőt az egyik szereplőt is Drakula távoli rokonának kiáltotta ki a bulvársajtó. "Meg akartam nézni, milyen is ez a kastély, hogy megtudjam, milyen is volt az az ember, akit Drakulaként ismert meg a világ" - magyarázta egy dán turista a Duna TV Híradónak.

Egy angliai utazási iroda becslése szerint mintegy 6 ezer brit Twilight-rajongó látogat el január végéig Erdélybe.
A brit trónörökös, Károly herceg is rajong Erdélyért. Azon a környéken is vett egy kétszáz éves házat, ahol Drakula, azaz Karóbahúzó Vlad született.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: