2013-05-29 17:08:41• hírek • Kocsis Zoltán

Pontával és az EBRD-vel tárgyalt Coica Bukarestben

A sajtótájékoztatón Coica szót ejtette a Valer Mariannal folytatott belháborúról (a szenátort immár az USL szenátori frakciójából is kizárták) és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy havi fizetése 3200 lej. "Nem a pénzért, hanem a város közösségéért lettem polgármester", tette hozzá.

Május 28-án, kedden Dorel Coica részt vett a Bukarestben megrendezett City of Tomorrow elnevezésű városfejlesztési konferencián. A fővárosi látogatása kapcsán a polgármester több miniszterrel valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselőivel is tárgyalt.

Liviu Dragneával, a regionális fejlesztésekért felelős miniszterrel Coica a tavaly tavasszal elkezdett, majd a földszint szintjén ismét leállt ANL lakások építése ügyében folytatott megbeszélést, míg Dan Sovánál, az infrastrukturális fejlesztésekért felelős miniszternél a kerülőút és a harmadik Szamos-híd kapcsán érdeklődött. Utóbbival kapcsolatban Coica elmondta, a kisajátításokkal megbízott cég végzett a munkával, a következő napokban a kataszteri hivatalban rögzíteni kell a tulajdonos-váltásokat. „A szükséges pénz viszont biztosítva van", jelentette ki a polgármester.

Az EBRD képviselőivel három nagyobb beruházás finanszírozásáról esett szó. Ezek közül az egyik az a korábbi terv, mely szerint 15-20 modern busszal frissítsék fel a tömegközlekedésért felelős Transurban gépparkját. A másik pont Szatmárnémeti közvilágítása volt - Coica két éven belül modern és gazdaságos LED-es rendszerrel világíttatná meg a várost. A harmadik pont pedig az infrastruktúra bővítése, modernizálása volt. Ígéretük szerint az EBRD képviselői a következő hetekben Szatmárnémetibe látogatnak, hogy itt folytassák a megbeszéléseket.

Coica elmondta továbbá, megkereste a polgármesteri hivatalt egy cég, amely nyugati mintára a „föld alá vinné" a jelenleg a villanyoszlopon éktelenkedő számtalan vezetéket, kábelt. A beruházóval zajlanak a megbeszélések.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: