2010-08-06 13:38:00• hírek • Póti Orsolya

Múzeumlátogatóban a foglyok

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet foglyai pénteken kulturális programon vehettek részt. Tíz fogoly megtekinthette a Megyei Múzeum régészeti részlegét.

A délelőtti órákban a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet tíz foglya eltávozási engedéllyel meglátogathatta a Szatmár Megyei Múzeum történelmi és régészeti részlegét.

A programnak többek között kulturális, nevelő és ösztönző jellege volt - mondta el Raluca Dimulescu, a Büntetés-végrehajtó Intézet sajtószóvivője. A hasonló tevékenységek a kulturális nevelés mellett, megkönnyítik a foglyoknak a társadalomba való újra-beilleszkedést, valamint ösztönzik őket a közösségben való természetes viselkedésre. Az akció a „PROLIB" programhoz tartozik, amelynek egyik célja, hogy ösztönözzék a nemsokára szabadlábon lévő foglyokat a közösséggel való természetes kapcsolattartásra is.

A kulturális program a Büntetés-végrehajtó Intézet pszichoszociális osztályának asszisztense, Simona Galis és a Megyei Múzeum vezetőségének közreműködése által jöhetett létre. A két intézmény  között már korábban létrejött egy együttműködési szerződés, ami által a fogvatartottaknak  közösségi programokat és különböző tevékenységeket szerveznek.


Régészeti leletekkel ismerkedtek a foglyok
Régészeti leletekkel ismerkedtek a foglyok


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: