2009-01-23 11:42:14• hírek • Szatmar.ro

Románia vereséget szenvedett és kiesett

Szlovákia ellen öt gólos vereséget szenvedő Románia búcsúzik a világbajnokságtól.

A horvátországi világbajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén Románia a továbbjutásért, Magyarország a csoportelsőségért lépett pályára, ám egyik sem zárta sikerélménnyel a napot.

Elsőként a román válogatott lépett pályára, az ellenfél a szintén a továbbjutásért hajtó Szlovákia volt. Az első félidőben úgy tűnt, a szlovákok nem igazán tudnak beleszólni a mérkőzés sorsába, a román csapat magabiztosan tartotta néhány gólos előnyét. Ám egy ilyen kijelentés badarság egy kézilabdameccsel kapcsolatban, és ez szünet előtt bebizonyosodott, amikor Szlovákia egy gólra megközelítette ellenfelét. A fordulás után a kocka és az eredmény is fordult, a szlovákok átvették a vezetést és végül viszonylag sima, öt gólos győzelmet arattak (28-23).

Magyarország már a szerdai, Argentína elleni győzelemmel bebiztosította továbbjutását, az olimpiai bajnok franciákkal szemben így az első hely volt a tét. Az első félidőben azonban fantasztikusan működött a gallok védelme, alig jutottak lövéshez Nagy Lászlóék, a magyar csapat csak Nenad Puljezevics remek védéseivel tudták tartani a lépést. Igaz, ezt is csak negyed óráig, a 20. percben ugyanis már 8-4-re vezettek Napóleon utódai, a szünetben pedig 13-8-al. A második félidő magyar góllal kezdődött, ám ez sem hozott sok változást, ráadásul a Karabatic vezette francia támadó alakzat is egyre hatékonyabban működött, így a végén 27-22 arányban nyertek a franciák.

Ezzel Magyarország (Szlovákia győzelmének köszönhetően) harmadik helyen végzett és egy pontot visz magával a középdöntőbe, ahol Horvátország, Svédország és Dél-Korea lesz az ellenfele.

Eredmények:
A csoport:
Románia-Szlovákia 23-28, Magyarország-Franciaország 22-27, Argentína-Ausztrália 36-16
B csoport:
Kuba-Kuvait 26-13, Dél-Korea-Spanyolország 24-23, Horvátország-Svédország 30-26
C csoport:
Macedónia-Oroszország 36-30, Németország-Lengyelország 30:23, Tunézia-Algéria 36-25
D csoport:
Szerbia - Szaúd-Arábia 38-29, Egyiptom-Brazília 25-22, Dánia-Norvégia 32-28

Fotó: sportfoto.ro

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: