2014-02-03 17:20:21• hírek • Kocsis Zoltán

Olaszországban terjeszkedett idén a Szatmár Megyei Könyvtár

Közel kilencezer fővel esett vissza a Szatmár Megyei Könyvtár látogatottsága 2013-ban az előző évhez képest - annak ellenére, hogy immár Olaszországban is működik egy kirendeltsége.

Az intézmény évértékelő beszámolója szerint tavaly 72267 alkalommal keresték fel a megyei könyvtárakat, ami jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 81188 látogatottsághoz képest. Ennek egyik oka, hogy alaposan megnőtt az interneten, telefonon vagy faxon történő kapcsolatfelvétel vagy ügyintézés - 26.583-ról 30.892-re. Elektronikus úton ezentúl például a kölcsönzés határidejét is meg lehet hosszabbítani...

A Szatmár Megyei Könyvtár egyik legfontosabb tavalyi megvalósítása, hogy megnyitotta fiókját az olaszországi Cassino városában. A Lazio régió Frosinone megyéjének 33.000 lakosú kisvárosában a wikipedia olasz nyelvű változata szerint 2009-ben hivatalosan 269 romániai állampolgár élt. A fiókban jelenleg közel hatszáz kötet van, ám ez igen kevés az ott élő hétszáz tagú román közösség számára, ezért idén a könyvtár legfontosabb céljai közé tartozik az ottani állomány bővítése.

Az intézmény 2014-es céljai között szerepel a Brandusa utcai fiók bővítése és az egyéb finanszírozási formák felkutatása mellett többek között egy-egy újabb kirendeltség kialakítása Magyarországon és Ukrajnában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: