2009-01-21 23:42:45• hírek • Csenteri Judit

Románia sem maradt földgáz nélkül

Miután kedden Oroszországból újra megindult a gázszállítás Európa felé, mostanra Románia két állomására, az Aranyosmeggyesi és az Isaccea-i állomásra is megérkezett az orosz földgáz – tudhatjuk meg Adriean Videanu, Gazdasági Miniszter a mediafax.ro portálon olvasható tájékoztatójából.

Romániába újra napi 3 millió köbméter földgáz érkezik Oroszországból, Ukrajnán keresztül. Ebből 1,4 millió köbméter az Aranyosmeggyesi állomásra jut el, 1,6 millió köbméter pedig a Tulcea-i állomásra. 

A sajtótájékoztató keretén belül a gazdasági miniszter azt is elmondta, hogy az ipari felhasználók részéről egyelőre nincs igény arra, hogy az ország több gázt importáljon. A gázszállítás felfüggesztése előtt Romániába ugyanis összesen 7,2 millió köbméter gáz érkezett Oroszországból: 2,5 millió köbméter az Aranyosmeggyesi állomásra, 4,7 millió köbméter pedig az Isaccea-i állomásra.

A gázválság ideje alatt sem az ország lakosságának, sem pedig az ipari fogyasztóknak nem voltak problémái. Romániának pedig még mindig 1,87 milliárd köbméter gáztartaléka van.

Adrian Videnu, Románia gazdasági minisztere. Fotó: www.minind.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: