2017-11-15 08:02:21• hírek • MTI

Románia nemkívánatossá nyilvánított egy kémkedéssel gyanúsított szerb állampolgárt

Nemkívánatos személlyé nyilvánítottak Romániában kedden egy szerb állampolgárt, aki a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szerint egy - meg nem nevezett - idegen hatalom számára kémkedett.

A SRI közleménye szerint a 42 éves, a Csetnik Mozgalom nevű szerb félkatonai csoportot vezető Bratislav Zivkovic a 2014 és 2015 közötti időszakban az oroszbarát szakadárok oldalán harcolt a kelet-ukrajnai konfliktusövezetben, az idén pedig többször járt Romániában, ahol titkos dokumentumok és katonai objektumok iránt tanúsított érdeklődést.

A román Hotnews.ro hírportál úgy tudja, Zivkovic a Fekete-tenger partvidékén lévő radarokat és a térségben működő Mihail Kogalniceanu román-amerikai katonai támaszpontot fotózta. Zivkovic állítólag hétfőn hagyta el Románia területét Bulgária irányába, miután lefényképezett néhány - a SRI által számára "csaliként" készített - dokumentumot, amelyekről azt hitte, hogy titkos információkat tartalmaznak egy szatmári radarról.

A SRI szerint Zivkovic nem jutott hozzá semmilyen államtitokhoz, mivel azonban nemzetbiztonsági kockázatnak tekintik, a SRI nemkívánatos személlyé nyilvánítását kezdeményezte. A bukaresti táblabíróság keddi döntése értelmében 15 évig Bratislav Zivkovic nem léphet be Romániába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: