2009-03-24 12:27:16• hírek • Szatmar.ro

Románia nem jutott ki a futsal EB-re

Románia nem tudta kiharcolni a magyarországi futsal EB.-n való részvétel jogát.

A román futsal válogatott két évvel ezelőtt, újoncként részt vehetett a portugáliai futsal Európa-bajnokságon és természetesen szeretett volna kijutni a 2010-es kontinensviadalra is. Ennek kiharcolásához ráadásul komoly segítséget kapott az európai szövetségtől, mivel a selejtezőtornát hazai pályán, Marosvásárhelyen rendezték.

Ami az ellenfeleket illeti, a csoport esélyese a későbbi győztes Ukrajna volt, de mivel a hét selejtezőcsoport négy legjobb második helyezettje is továbbjutott, ebben bízhatott a román válogatott.

 

Az első mérkőzés nem is alakult rosszul, mert bár Hollandia szinte végig vezetett, de Románia lőtte az első és az utolsó gólt és ez 4-3-as győzelmet jelentett. A második csoportmeccsen, Andorra ellen a hazaiak számítottak egyértelmű favoritnak, ennek megfelelően 3-1-re vezettek is, ám az utolsó két percben két gólt lőtt a miniállam csapata és ezzel nem kis meglepetést okozva döntetlenre mentette az eredményt. Az utolsó mérkőzésen csak a győzelem segített volna a román csapaton a világranglista ötödik Ukrajna ellen, ám a mérkőzés már a 18. percben eldőlt, amikor Románia másodszor is egyenlítve beállította a végeredményt.

Az Európa-bajnokságot a budapesti Papp László Sportarénában és a Debreceni Főnix Arénában rendezik 2010 január 19 és 30 között. A négy hármas csoport sorsolását szeptember 24.-én tarják majd. A tornán két újonc, Azerbajdzsán és Fehéroroszország is pályára léphet.

A teljes mezőny, a kiemelési kalapok szerint:
1. kalap: Magyarország, Oroszország, Olaszország, Spanyolország
2.kalap: Ukrajna, Portugália, Szerbia, Csehország
3. kalap: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Szlovénia, BelgiumA román futsal-válogatott

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: