2017-09-22 10:49:53• hírek • Kocsis Zoltán

Románia legjelentősebb strandröplabda-eseményének házigazdája Szatmárnémeti

A hétvégén Szatmárnémetiben, az Október 25. téren kialakított pályán rendezik a CEV Beach Volleyball Satellite nemzetközi női strandröplabda versenysorozat romániai állomását, amely egyben az ország történelmének legjelentősebb strandröplabda-eseménye.

Mindezt alátámasztja, hogy a versenyen 28 ország 56 csapata kívánt részt venni, ám az európai szövetség döntése alapján végül a legjobban rangsorolt 24 csapat indulhat el. A résztvevők így is nem kevesebb mint 17 országot – Németország, Ukrajna, Oroszország, Spanyolország, Lengyelország, Románia, Magyarország, Svájc, Franciaország, Svédország, Dánia, Csehország, Ausztria, Hollandia, Szlovénia, Szerbia és Belgium – képviselnek. A verseny összdíjazása 4000 euró, ebből a győztes csapat 880 eurót tehet zsebre.

A torna legnagyobb favoritjainak a szakértők a Karla Borger és Margareta Kazuch alkotta német, a Valentyina Davidova és Jevgenyija Scsipkova összetételű ukrán és a Szvetlana Kolomina és Olga Mohics képezte orosz párost tartják.

Mindenképpen az éremesélyesek közé tartozik a szatmári Adriana Matei és Vaida Beáta alkotta páros is, akik idén már nyerni tudtak a ciprusi Larnacán, míg a szlovéniai Ljubljanában ezüstérmet szereztek, akárcsak a 21 éven aluliak Európa-bajnokságán.

A torna csütörtökön a selejtezőkkel kezdődött, az onnan továbbjutók csatlakoztak pénteken a főtáblán induló nyolc csapathoz – köztük a Lakatos Enikőt és Lutter Esztert felvonultató magyar duóhoz. Pénteken és szombaton 10.00 órától rendezik a főtábla meccseit, vasárnap pedig az elődöntőket és a döntőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: