2012-11-14 22:22:27• hírek • Szatmar.ro

Románia győzelemmel, Magyarország vereséggel búcsúzik

Király Gábor szerdán a Norvégia elleni barátságos mérkőzésen 87. alkalommal öltötte magára a magyar labdarúgó-válogatott mezét, ezzel az 1860 München légiósa a kapusok rangsorában megelőzte a vele eddig holtversenyben élen álló Grosics Gyulát, az Aranycsapat játékosát.

Egy gyengébb (de annál szerencsésebb) első félidő után Románia fordítani tudott Belgium ellen és 2-1-es győzelemmel búcsúzott a 2012-es esztendőtől. Ezzel szemben Magyarország a „régi rossz" időket idéző, katasztrofális játékkal rukkolt elő Norvégia ellen és tulajdonképpen esélye sem volt a győzelemre.

Victor Piturca mester meglepőt húzott a belgák ellen és rögtön a kezdőben pályára küldte az újonc, 24 éves Dan Nistort (aki alig 17 évesen kezdett el futballozni). Ott volt a kezdő sípszónál a szatmári Florin Gardos is. A mérkőzést azonban Belgium kezdte jobban, Tatarusanunak már a 4. percben nagyot kellett védenie de Bruyne lövésénél, majd Mertens találta el a kapufát. Lógott a levegőben a vendég gól, ám nem sokáig, mert a 23. percben, Gardos hibája után, Benteke meg is szerezte a vezetést. Nem sokáig örülhettek azonban, mert kilenc perccel később, gyakorlatilag az első román helyzetet kihasználva, Maxim egy pazar lövéssel kiegyenlített.

Mertens közeli lövését követően vonulhattak szünetre a csapatok, ahol Piturca újabb meglepőt lépett: összesen hét embert cserélt le. Talán ennek is köszönhető, hogy a román csapat aktívabb lett, Marica gyorsan ki is hagyott egy lehetőséget. A 65. percben Vertonghenen volt a sor, hogy nagyot hibázzon, a kezezése után megítélt büntetőt pedig Torje váltotta gólra.

Hátrányuk tudatában ismét rohamozni kezdtek a belgák, ám előbb a javítani igyekvő Vertonghen tévesztette el kevéssel a célt, majd a hajrában Lukaku kétszer is ziccert rontott - így maradt a román győzelem.

Braaten (Vargával küzd) adta az első gól előtt a passzt fotó: MTI

Budapesten a magyar szurkolók a Himnusz alatt egy "Köszönjük az idei évet!" feliratú molinóval köszöntötték a nemzeti csapatot, amely az első negyedórában nem tudott komoly helyzetet kialakítani, Király felívelései ráadásul a támadó harmadban rendre a norvégokhoz kerültek.

Az első kapura lövést is a vendégek jegyezték, gól azonban ebből nem lett, mert Király nagyot védett. A félidő hajrájában azonban már a kapus sem segíthetett, így az összességében veszélyesebben futballozó norvégok vonulhattak előnnyel a szünetre.

A folytatásban Egervári Sándor szövetségi kapitány negyedóra után hármas cserével igyekezett frissíteni a magyar csapaton, a második játékrész elején ugyanis a vendégek egyértelműen fölényben voltak. Ezt követően kicsit megélénkült a hazaiak játéka, s 10-12 perc erejéig sikerült nyomás alá helyezniük a norvég kaput. A vendégek aztán a hajrá kezdetén eldöntötték a mérkőzést.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a norvég válogatott, a magyar csapatnak csak felvillanásai voltak. "Bután futballoztunk, többet kellett volna a talajon játszanunk, de nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Remélem, a tavaszi mérkőzéseken jobb futballt tudunk majd bemutatni" - tette hozzá a szakember.

Románia - Belgium 2-1
gólok:
Maxim (32.), Torje (66., 11-es) illetve Benteke (23.)

Magyarország - Norvégia 0-2
gólok:
Nielsen (38.), Abdellaoue (79.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: