2014-11-23 16:56:09• hírek • Szatmar.ro

Báloztak a szatmári orvosok, gyógyszerészek

Az Erdélyi Múzeum Egyesület (EME) Orvos- és Gyógyszerész-tudományi Szakosztályának Szatmár megyei tagjai bált tartottak péntek este az Astoria vendéglőben.

"Az elmúlt 155 év alatt az egyesületnek voltak kedvező, és kevésbe kedvező időszakai. Az utóbbi évek masszív orvoselvándorlása megtépázta sorainkat, de ennek ellenére a 89-es változások óta az EME működése töretlen. Jelzi ezt a taglétszám kitartó növekedése, és a sikeres évi nagygyűlések résztvevőinek egyre duzzadó száma. Mindez nem ad okot az elégedettségre, mert még távol állunk attól, hogy azt mondhassuk, igenis összefogjuk az erdélyi magyar orvostársadalmat. Az EME új vezetősége szeretné, ha minél több új tag kapcsolódna be az EME vérkeringésebe. Szeretnénk, ha rendezvényeink résztvevői ne csak a székelyföldi régiókból verbuválódnának, hanem a Partiumbol is. Az EME 2015 évi három napos konferenciájának helyszíne Kolozsvár, melyre szívesen varunk minél nagyobb számú szatmári és máramarosi résztvevőt is", szólt üdvözlő levelében az összegyűltekhez Prof. Dr. Szabó Béla szakosztályi elnök.

Dr. Leiher Leonóra, a bál szervezője, az EME szatmári képviselője, hozzátette, ez immár a 25. nagygyűlése lesz az egyesületnek. 2011-ben Szatmár volt a házigazdája ennek a nagyszabású rendezvénynek, melyen majd' 450 orvos és gyógyszerész vett reszt Erdélyből, Parciumbol, viszont a szatmári szakemberek részvétele sajnos alacsony volt.

„Ezen szeretnénk változtatni, és bizakodásra ad okot ez a péntek esti találkozó, melyen nagykárolyi, tasnádi és szatmári orvosaink és gyógyszerészeink baráti hangulatban jól ereztek magukat együtt. Fontosnak tartom hangsúlyozni habár marosvásárhelyi székhelyű az egyesület orvosi szakosztálya, de ez nem csak a Marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetemen végzett szakemberek egyesülete! Minden erdélyi és parciumi magyar orvos és gyógyszerész tagja lehet az egyesületnek, függetlenül áttol, hogy melyik egyetemen, a kolozsvárin, vagy temesvárin szereztek diplomát! Reméljük, hogy a következő találkozónkon részt fognak venni a máramarosi kollégák is, akik ez alkalommal sajnos nem tudtak eleget tenni meghívásunknak", adott hangot reményeinek az EME szatmári képviselője, dr. Leiher Leonóra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: