2019-01-09 06:21:21• hírek • MTI/Agerpres

Románia beleegyezését adta, hogy öt migránst befogadjon Máltából

Románia elvi beleegyezését adta, hogy öt migránst befogadjon azok közül, akik nemrég érkeztek Máltára - közölte kedden a román külügyminisztérium. Románia az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként egy 'pozitív üzenetet' akart közvetíteni a tagországok irányában, hogy hasonló módon járjanak el - írja a külügy közleményében. 

Keddre nyolc nyugat-európai tagállam, illetve a soros elnöki tisztséget jelenleg betöltő Románia jelezte, hogy hajlandó lenne befogadni embereket a Málta partjainál veszteglő két mentőhajóról, de ez még nem jelenti az ügy lezárását, Valletta ugyanis egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy az elmúlt hetekben partra szállított menedékkérőket is osszák szét e megoldás keretében. Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter megerősítette, hogy Németország - egy közös, európai megoldás részeként - hajlandó részt venni a Máltán partra szállított emberek befogadásában.


A Sea Watch és a Sea Eye német civil szervezetek által üzemeltetett két hajón egyébként 49 menedékkérő van, köztük nők és kisgyermekek, a kimentettek közül néhányan éhségsztrájkot kezdtek. Málta megengedte, hogy a rossz időjárás miatt a parti vizeire hajózzanak, de nem adott kikötési engedélyt, hogy ne teremtsen precedenst civil szervezetek hajóira emelt menedékkérők befogadására.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: