2009-08-07 10:36:13• hírek • MTI

Vona: kormányzásra készül a Jobbik

A Jobbik kormányzásra készül, a Fidesszel együtt is vállalja ezt a szerepet, amennyiben a kormányprogram a Jobbiké lesz - jelentette ki csütörtökön Vona Gábor, a párt elnöke.

Vona Gábor a székelyföldi Gyergyószentmiklós szomszédságában, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezet meghívottjaként tartott előadást. Szerinte pártjától azért félnek, mert Magyarország irányításáig is eljuthat.

A Jobbik koalíciós esélyeit latolgató kérdésére válaszolva Vona leszögezte: ők nem igazodnak senkihez, mások igazodjanak hozzájuk. Az esetleges kormányzati szerepvállalással kapcsolatban elmondta, hogy a felkészülés mintegy 80 százalékban a színfalak mögött zajlik.

Előadásában kitért a határon túli magyarok kettős állampolgárságára is, s igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az állampolgársághoz szavazati jog is társulna-e, legalábbis ez a Jobbik elképzelése.

Vona szerint előbb Magyarországon kell "rendet teremteni", ennek első lépése a nemzettudat helyreállítása. A Jobbik elnöke annak a véleményének is hangot adott, hogy a magyarországi cigányellenes megnyilvánulások mögött "titkosszolgálati manipuláció" áll.


Vona Gábor a gyergyószentmiklósi EMI táborban tartott előadást
Vona Gábor a gyergyószentmiklósi EMI táborban tartott előadást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: