2010-09-28 16:21:28• hírek • Szatmár.ro

Románia-Magyarország (U18): 2-0

Idén másodszor rendeztek nemzetközi futballmérkőzést a szatmárnémeti Olimpia stadionban, akkor, amikor a megyének még harmadosztályú focicsapata sincs.

Az érdem mindenképp az MLE-jé, amelynek vezetősége nagy hansgúlyt fektet az utánpótlásra. A szervezők szándéka szerint a két korosztályos válogatott játéka láttán bizonyára sok gyerek kap majd kedvet ahhoz, hogy komolyan vegye a labdarúgást.

Nem csak fiatalok, hanem felnőttek is igen szép számban kilátogattak a kívülről egyre siralmasabb képet mutató stadionba: a határ túloldaláról is sok drukker érkezett. A rendfenntartó erőkre egyáltalán nem volt szükség, hiszen kulturált, baráti volt a szurkolás is.

A barátságos találkozót a román U18-as válogatott nyerte, méghozzá úgy, hogy végig fölényben játszott. Miközben a magyar együttes sok labdát ad el és körülményes megoldásokat alkalmaz, a románok agresszívabbak, és
ellentámadásokkal próbálnak meg felülkerekedni.

Ez végül Marcus 29. percben illetve Nastasie 67. percben szerzett gólajival sikerül - utóbbi 11-esből. A játékvezető két piros lapot is kiosztott: Cureteu, valamint Farkas mehetet hamarabb zuhanyozni.

Románia, U18-as válogatott:
Gherasim - Daridla, Cureteu, Peteleu, Serediuc, Cristocea, Amet, Benzar, Florean, Marcus, Roman. Cserék: Tiut, Murgoci, Avramia, Ilie, Nastasie, Serban, Moroşan, Herchelegiu

Magyarország, U18-as válogatott: Amborsics, Farkas, Otigba, Kelemen, Szolnoki, Szakály, Windecker, Ugrai, Kovács, Zamostny, Ponczók. Cserék: Jova, Izing, Elek, Srkriba, Nagy, Batizi, Horváth.


Román-magyar focimeccs: a magyarok most vesztettek
Román-magyar focimeccs: a magyarok most vesztettek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: