2017-03-26 23:21:31• hírek • Kocsis Zoltán

Román nulla, immár negyedszer – egyre reménytelenebb a helyzet

Két legjobb csatára, Kasper Dolberg (Ajax) és Nicolai Jörgensen (Feyenoord) nélkül volt kénytelen pályára lépni Dánia Kolozsváron, ám ezzel együtt is több helyzetet alakított ki és közelebb állt a győzelemhez, mint az ismét rendkívül kaotikus és átütő erő nélküli Románia. Amely szintén nélkülözte legjobb támadóját, Bogdan Andonét (Deportivo la Coruna) és amelyben a nagykárolyi Eric Bicfalvi ezúttal sem kapott szerepet.

Románia nyeretlenségi sorozata immár négy meccsnyire duzzadt, mi több, ezeken a találkozókon gólt sem volt képes szerezni. Sok mindent elmond a Dánia elleni mérkőzésről, hogy a hazaiak egyszer sem végezhettek el szögletet.

Nem kezdett rosszul Románia, az első fél órában kétszer is közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, ám Claudiu Keserü mindannyiszor elpuskázta a lehetőséget. A nagyváradi csatár a 18. percben az ötösről lőtt futásból kapu fölé, majd Romario Benzar remek beadásáról maradt le centikkel. A mérkőzés ezen részében a románok a széleken többször is a dán védelem mögé kerültek, a laposan középre lőtt labdák pedig gondot okoztak az északiak védelmének.

A szünet előtti percekben aztán Dánia is bejelentkezett, két magas passz után Cristian Eriksen maradt teljesen üresen a kapu előtt, de a Tottenham sztárja kapu fölé bombázott.

A második félidő újabb dán lehetőséggel kezdődött, szöglet utáni kavarodást követően Mathias Jörgensen lőtt kapu mellé, majd néhány perccel később William Kvist távoli lövését védte Ciprian Tatarusanu. Kapkodó játék és rengeteg hiba jellemezte a meccset mindkét oldalról és egy ilyen amatőr baki vezetett Románia egyetlen igazi gólszerzési lehetőségéhez a második félidőben. Jörgensen veszítette el a labdát méterekre a saját kapujától, ám az önfeláldozó kollégái blokkolták Keserü és Alexandru Chipciu lövéseit is.

Ezt követően Dánia egyre inkább átvette az irányítást, az utolsó tíz percben pedig gyakorlatilag egykapúzott! A 82. percben Jannick Vestergaard fejese után kerülte el centikkel a kaput a labda, majd Jörgensen lőtt kapu fölé néhány méterről, végül pedig Martin Braithwaite lövését blokkolta az utolsó pillanatban Alin Tosca.

Mivel Lengyelország nyert Montenegróban, Örményország pedig legyőzte Kazahsztánt, Románia a negyedik helyen várja a folytatást hat ponttal, hét egységgel lemaradva a csoportelső lengyelek mögött. De csak egy ponttal a második Montenegró és a harmadik Dánia mögött. A következő fordulóban, június 10-én Lengyelországban lép pályára Románia, amelynek fellépése lesz még Montenegróban és Dániában is.

Románia – Dánia 0-0

Örményország – Kazahsztán 2-0
gólok: Mkitarjan (73.), Özbiliz (75.)

Montenegró – Lengyelország 1-2
gólok: Mugosa (63.) illetve Lewandowski (40.), Piszczek (82.)

A csoport állása: 1. Lengyelország 13 p., 2. Montenegró 7p., 3. Dánia 7p., 4. Románia 6p., 5. Örményország (6.), 6. Kazahsztán 2p.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: