2011-08-25 07:48:32• hírek • MTI

Román nagybani üzemanyagtolvajokat buktattak le a magyar rendőrök

Speciálisan átalakított kamionnal, gyakorlatilag iparszerűen próbált üzemanyagot lopni az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében négy román férfi szerda hajnalban; bűnügyi őrizetbe vették őket - közölte szerdán a rendőrség az MTI-vel.

A parkolóban két román felségjelű kamion közrefogott egy lengyel kamiont, s míg annak sofőrje a pilótafülkében aludt, az egyik román kocsi pihenőfülkéjéből az üzemanyagtartályra csatlakoztatott szivattyúval fejni kezdték saját tartályukba a gázolajat. Az autópályán járőröző rendőrök azonban rajtuk ütöttek - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes közlése szerint a tetten ért tolvajok a járművekkel menekülőre fogták, de Székesfehérvár határában, illetve Szabadbattyán területén mindkét kamiont sikerült megállítani a járőröknek.

A járművek szemléje során kiderült, hogy az egyik kamion pihenőfülkéjébe a fülkén kívül csőcsonkban végződő szivattyút szereltek. Ahhoz csatlakoztatták a csövet, aminek a másik vége a lengyel kamion feltört tankjába került.
A négy román férfit a gárdonyi rendőrkapitányságra állították elő, gyanúsítottként hallgatták ki, s bűnügyi őrizetbe vették őket. A gárdonyi nyomozók felvették a kapcsolatot a román nyomozóhatósággal, annak tisztázására, hogy a gyanúsítottak korábban követtek-e el hasonló bűncselekményt, s a kamionokra vonatkozó adatok ellenőrzésében is kértek segítséget.
A rendőrök gyanítják, hogy az elfogottak korábban Magyarországon is követtek el hasonló bűncselekményt. Mivel az egyik kamion rakterében a fuvarokmányok szerint rakomány van, annak és az okmányoknak az ellenőrzésébe bevonják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereit is.

Két hete ugyancsak az M7-es autópálya egyik pihenőjében német próbarendszámos kamionnal próbálta egy spanyol kamion üzemanyagtartályát megcsapolni három román férfi.
Ők is megpróbáltak elmenekülni, de néhány kilométer megtétele után elfogták őket. Ügyükben gyorsított eljárásban döntött a bíróság, s kettőt közülük felfüggesztett szabadságvesztéssel büntetett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: