2016-06-07 12:57:39• hírek • Kocsis Zoltán

Négy, a választással kapcsolatos bűncselekményt vizsgál a szatmári rendőrség

Négy olyan bűncselekményt vizsgál a Szatmár Megyei Rendőrség, amely a vasárnapi helyhatósági választásokkal kapcsolatos, közölte kedden a nyomozóhatóság. Ezen kívül Szatmár megyében további három szabálysértés történt a választások napján.

Utóbbiak közé tartozik a kampánycsend megsértése, alkohol fogyasztása/forgalmazása a szavazóház közelében, illetve a hatóság ok nélküli riasztása.

Ennél fontosabb és súlyosabb azonban, hogy a hatóság négy esetben folytat vizsgálatot bűncselekmény miatt. Kaplonyban lopás miatt indítottak eljárást, mert 15.00-kor eltűnt az egyik pecsét, aminek azóta sem akadt nyoma. Vizsgálat zajlik továbbá hivatali visszaélés, a szavazás titkosságának megsértése és választási csalás miatt. Utóbbiakról részleteket nem közölt a hatóság.

Országosan összesen 245 vizsgálatot folytat a rendőrség. A 2012-es helyhatósági választásokhoz viszonyítva 43%-kal csökkent a feljelentések, 51%-kal a bűncselekmények, 53%-kal pedig a szabálysértések száma.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Szatmár Megyei Rendőrség szerint „kétségtelenül ez volt az utóbbi évek legnyugodtabb, legbiztonságosabb szavazása". Szatmár megyében vasárnap több mint 400 rendőr teljesített szolgálatot, közülük több mint 320-an a szavazóházak nyugalmát biztosították.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: