2010-04-07 14:25:49• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Román hírtelevízió indul Moldovában

fotó: politicon.ro
fotó: politicon.ro

Csaknem ötmillió eurót költött Románia egyik legnagyobb médiabirodalma, a Realitatea-Catavencu arra a beruházásra, amelynek nyomán Moldovában Publika TV néven új hírtelevízió indul.

A román médiabirodalom "legerősebb márkaneve", a Realitatea hírtelevízió bejelentette, hogy szerdán kezd sugározni a moldovai televíziós csatorna, amely Kelet-Európa legkorszerűbb hírtelevíziójának számít.
A Publika TV a legtöbb kábelszolgáltató ajánlatában is megtalálható lesz, de műholdon keresztül is hozzá lehet férni. A hírtelevízió óránként híradót sugároz román és orosz nyelven. A beruházás négy hónap alatt valósult meg.

A Realitatea-Catavencu nem csak a moldovai televíziós piacon szeretne terjeszkedni, tervei között szerepel a legnépszerűbb internetes portálok megvásárlása és egy új rádió indítása. Román médiaszakértők korábban úgy nyilatkoztak, hogy a Realitatea-Catavencu médiabirodalmat birtokló Sorin Ovidiu Vantu befektetése amerikai érdekeket szolgál. A hírtelevízió célja az, hogy úgymond demokratizálja a moldovai médiát, amely túlságosan is a hatalom kezében van.

Vantu, Románia egyik leggazdagabb üzletembere korábban bejelentette, hogy Magyarországon is akar hírtelevíziót indítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: