2011-05-15 10:23:33• hírek • MTI/AFP

Román fregatt segített a líbiai menekülteknek

A Líbiával szemben elrendelt fegyverembargó betartásán őrködő Ferdinánd király romániai fregatt segítséget nyújtott mintegy 150 afrikai menekültnek, akik hajón hagyták el Miszrátát - jelentette be szombaton a bukaresti védelmi minisztérium.

A kisméretű polgári hajón, amelyen afrikai bevándorlók utaztak, közöttük tíz nő és tizenöt gyermek, május 9-én hagyta el Miszráta líbiai kikötővárost, de motorhiba és vízbeszivárgás miatt az a veszély fenyegette, hogy Tripolitól mintegy 100 mérföldnyire elsüllyed - áll a tárca közleményében.

Péntekre virradóra a román katonák segítettek a bevándorlóknak megjavítani a motort, vizet, élelmiszert osztottak az utasoknak és üzemanyagot is adtak, hogy folytatni tudják az utat. A közleményben nem szerepelt a hajó úti célja.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának pénteki becslése szerint mintegy 1200 Líbiából menekült ember veszítette életét a Földközi-tengerben. A főbiztosság ismételten figyelmeztette a térségben állomásozó hadihajókat, hogy a Líbiát elhagyó valamennyi hajónak szüksége lehet segítségre, mivel többségében túlterheltek és rossz állapotban vannak.

Az elmúlt hetekben a líbiai háború elől menekülő bevándorlók ezrei - többségükben afrikaiak - érkeztek hajóval Olaszországba.



A Ferdinánd király fregatt mentette meg a líbiai menekültek hajóját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: