2009-05-18 17:36:37• hírek • Ferenczi Noémi

Román félévi eredmények

Hétfőn közzé tették a román egységes félévi dolgozatok eredményeit.

Nem volt zökkenőmentes a román egységes félévi dolgozatírás a hetedikes és nyolcadikos diákok számára. A szakszervezetek és a minisztérium közötti egyezkedés miatt két nappal elhalasztották a dolgozatírás időpontját, a felmérő írása közben pedig kiderült, a tétel készítői összekeverték a legnagyobb román drámaíró, I. L. Caragiale két szereplőjének a nevét a nyolcadikosok tételében.

A diákoknak Caragiale „A tehetség diadala" (Triumful talentului) című szövegének kellett elkészíteniük az elemzését. A mű tulajdonképpen azon alapul, hogy egy szépírási versenyvizsgán az elbíráló bizottság elnöke összetéveszti Ghitã Nitescu és Nitã Ghitescu nevét. Nos, a tétel készítői is ugyanebbe a hibába estek.

Talán a hibás tételsor zavarta meg kicsit a nyolcadikosokat, ugyanis míg az első félévben a 3727 diákból 929-en buktak meg, a mostani 3731 diákból 1284-en nem értek el átmenő osztályzatot. Összesen 44 nyolcadikos diák kapott tízest. A legtöbben 5-5.99 közötti osztályzatot kaptak.

Összesen 3587 hetedikes vett részt a dolgozatíráson, ebből 1226-an buktak meg, míg 12-en kaptak tízest, vagyis jóval kevesebben, mint a nyolcadikosok. Az előző félévben 1172-en nem érték el az átmenő ötös osztályzatot, és összesen 11-en írtak tökéletes felmérőket. A hetedikes diákok közül is a legtöbben 5-5.99 közötti osztályzatot kaptak.

Azok a diákok, akik nem írták meg a féléviket vagy nem értek el átmenő osztályzatot, a pótvizsgaidőszakban újravizsgázhatnak. A nyolcadikosok számára még hátra van a földrajz vagy történelem félévi, melyre május 21-én fog sor kerülni.


Nem volt zökkenőmentes a román félévi dolgozatírás
Nem volt zökkenőmentes a román félévi dolgozatírás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: