2016-08-13 10:35:13• hírek • MTI

Román ezüst teniszben, bronz súlyemelésben

Egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodott Románia éremgyűjteménye a riói olimpia hetedik napján, helyi idő szerint péntek délután. A Florin Mergea és Horia Tecau alkotta teniszpáros a döntőben alulmaradt a korszakos zsenivel, Rafael Nadallal, valamint Marc Lópezzel felálló spanyol egységtől, míg súlyemelésben Gabriel Sincraian a harmadik helyen végzett.

A spanyol Rafael Nadal, Marc López páros nyerte a férfiak döntőjét a Rio de Janeiró-i olimpia teniszversenyében. Az ötkarikás játékok honlapja szerint a hatodik helyen kiemelt spanyol duó 2 óra 26 perc alatt, három szettben győzte le az ötödikként rangsorolt román Florin Mergea, Horia Tecau kettőst.

Nadal második alkalommal lett olimpiai bajnok, hiszen 2008-ban Pekingben egyesben diadalmaskodott, de Rióban is versenyben van még, az argentin Juan Martin del Potróval találkozik az elődöntőben.

A párosok bronzérmét az amerikai Steve Johnson, Jack Sock duó szerezte meg, amely két játszmában nyert a hetedik kiemelt Daniel Nestor, Vasek Pospisil kanadai egység ellen.

Kianoush Rostami személyében iráni győztest avattak 85 kilogrammban a férfi súlyemelők pénteki versenynapján a riói olimpián. A Riocentro kettes számú csarnokában csaknem ötezres tömeg ünnepelte a londoni olimpián bronzérmes, kétszeres világbajnok sikerét, amelyet 179 kilós szakításeredménnyel alapozott meg.

A második fogásnemben, amelyben 220 kilóval ő a világcsúcstartó, ezúttal 217 kilóig jutott, viszont ez is elég volt az olimpiai bajnoki címhez, ráadásul összetettben 395-ről 396 kilogrammra javította szintén saját világrekordját.

Az ezüstérmet a 2014-ben vb-hatodik kínai Tian Tao érdemelte ki 395 kilóval, míg a bronzérem a románok idei világbajnokáé, a 390 kilót elérő Gabriel Sincraiané lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: