2008-12-12 15:46:21• hírek • Szatmár.ro

Román eredmények

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség pénteken hozta nyilvánosságra a román nyelv és irodalom egységes félévi dolgozatok eredményeit. A hetedikes és nyolcadikos diákok nagyjából ugyanolyan teljesítményt értek el.

Szatmár megyében összesen 3737 hetedik osztályos diáknak kellett volna felmérőt írnia román nyelv és irodalomból, ebből 3601-en jelentek meg. A dolgozatokat két szaktanár javította, így alkultak ki a végleges osztályzatok.

A vizsgázók közül 1172-en nem érték el az átmenő ötös osztályzatot és összesen 11-en írtak tökéletes felmérőket, vagyis kaptak tízes osztályzatot. Úgy tűnik a városi diákok jobban teljesítettek, közülük csak 376-nak kell majd pótvizsgáznia, míg a vidéki tanulók közül 796-nak. A tízes osztályzatoknál is hasonló az arány, 9 darab tízes városon és 2 darab vidéken.

Az idei román félévin 3849 nyolcadik osztályos diákból 3727 vett részt a tesztíráson. Ebből 929-en buktak meg, 242-en városon és 687-en vidéken. A tízes osztályzatok száma megegyezik a hetedikes eredményeivel.

Azok a diákok, akik nem írták meg a féléviket vagy nem érték el átmenő osztályzatot a pótvizsgaidőszakban újravizsgázhatnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: