2014-01-14 09:41:49• hírek • MTI

Román ékszerrablók buktak le Párizsban

Tetten ért nyolc román állampolgárt ékszerrablás közben a francia rendőrség hétfőn Párizsban.

A banda tagjai a Champs-Elysées sugárút közelében található egyik ékszerboltba próbáltak behatolni, amikor letartóztatták őket. Többüknél fejsze volt, amellyel szétverték az üzlet bejárati ajtaját.

"Sikerült a biztonsági bejárat első ajtaját széttörniük, de a másodikat nem tudták, és beszorultak a két ajtó közé" - közölték rendőrségi források. Néhányukat a két ajtó között tartóztatták le a rendőrök, másokat pedig szökés közben, az ékszerbolt közelében fogtak el.

A bandát már korábban figyelték a nyomozók, mert felmerült a gyanú, hogy ahhoz a csoporthoz tartoznak, amely októberben egy látványos betörést hajtott végre Párizs szívében, alig kétszáz méterre az igazságügy-minisztérium épületétől. Akkor egy 15 fős banda csaknem húsz darab, egyenként több ezer euró értékű karórát zsákmányolt, majd a rablók gyalog elmenekültek, kivéve két gyanúsítottat, akiket a rendőrségnek sikerült őrizetbe vennie a helyszínen.

A Vacheron Constantin svájci óragyár üzletében kalapácsokkal és fejszékkel betörték a kirakat üvegét, miközben a banda fél tucat tagja az üzlet előtt őrködött. Miután a behatolók összeszedték a zsákmányt, az őrködők egy füstbombát dobtak az utcára, majd valamennyien menekülni kezdtek a füst fedezékében.

A zsákmány értékét hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, de becslések szerint meghaladta az egymillió eurót. Az üggyel kapcsolatosan azóta öt román állampolgárt őrizetbe vettek és vád alá helyeztek.

A hétfőn előállított személyek közül többet azzal is gyanúsítanak, hogy részt vettek december 27-én Strasbourgban egy rablásban, amelynek során 230 ezer euró értékben vittek el luxusórákat. Ez utóbbi üggyel kapcsolatban két román állampolgár ellen európai elfogató parancsot adtak ki, őket másnap Ausztriában elfogták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: