2009-04-16 12:03:52• hírek • Szatmar.ro

Az utolsó negyeddöntők

Az idei európai kupaszezon utolsó negyeddöntőire kerül sor csütörtökön.

Ráadásul az UEFA-kupa az utolsó idényét futja, a következő szezonban már új névvel és más formában kel életre a második számú kupasorozat. A csütörtöki nap fő kérdése, hogy az elődöntőkben lesz-e tiszta német francia-német házi összecsapás vagy a gallokon kifognak az ukránok.

Ha ez kissé zavaros, akkor vegyük szépen sorra a dolgokat. Az egyik ágon könnyedén létrejöhet egy házi-elődöntő és a jelenlegi állás szerint erre az ukránoknak van nagyobb esélye. A Mircea Lucescut és Razvan Ratot foglalkoztató Sahtar Donyeck ugyanis odahaza két gólos előnyt szerzett a Marseille ellen és ezt szeretné megőrizni idegenben is. A franciák trénere a szezon legnehezebb meccsére számít, míg Lucescu szerint fiainak végig nagyon kell majd vigyázniuk és koncentrálniuk, mivel egy nagyon jó csapattal néznek farkasszemet. Ami a hiányzókat illeti, a franciák állnak rosszabbul, mivel Ziani és Rodriguez biztosan nem játszhat, míg Zenden és Cheyrou játéka kérdéses.

A másik meccsen a Dinamo Kijev, melynek színeiben csereként Florin Cernat is szerepet kapott, gól nélküli döntetlent ért el Párizsban és ezzel a védelem kivívta Jurij Szemin edző dicséretét. Ugyanakkor minkét szakvezető egyetért abban, hogy a továbbjutáshoz gólt kell szerezniük, egyik sem szeretné tehát a tizenegyesekre bízni a dolgot. Érdekes, de a Paris St.Germain számára ez volt az első pontvesztés ukrán csapattal szemben.

Valamivel nagyobb a sansz a házi elődöntőre a másik ágon, ahol mind a Hamburg, mind a Werder Bremen 3-1-es győzelmet aratott odahaza. Igazából nehéz megjósolni, melyik együttesnek lesz nehezebb dolga megtartani előnyét, hisz mind a Manchester City, mind az Udinese igen jól szerepel odahaza. Martin Jol, a Hamburg mestere szerint mindenképp gólt kellene szerezniük, hogy nyugodtak legyenek, míg Mark Hughes egy gyors gólban reménykedik.

Di Natale ezúttal legfeljebb a lelátón örülhet

Pasquale Marino, a „kis zebrák" trénere arról beszélt a meccs előtt, hogy azt a játékot szeretné látni csapatától, mint az első meccsen. „Sok helyzetet dolgoztunk ki és ez nem kis dolog. Hibára kell kényszerítenünk a védőiket", mondta az Udinese mestere. Thomas Schaaf is egyetértett ezzel, persze más szemszögből: szerinte nem szabad megengedniük, hogy az olasz együttes annyi helyzetet dolgozzon ki. Mindkét csapatnak pótolnia kell egy jelentős hiányzót, az Udinesénél ugyanis di Natale (fotó) már korábban kidőlt, a Werder pedig vélhetően nem számíthat Diego szolgálataira.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: