2008-04-17 11:20:03• hírek • Szatmar.ro

Román csalók amerikai pénzügyi szakembereket vertek át

hackerA hackerek amerikai pénzintézetek több ezer menedzserét próbálták átverni.
Amerikai pénzintézetek mintegy 20,000 kulcs-alkalmazottja kapott hétfő reggel romániai hackerektől bizonyos emaileket. A levelekkel a csalók megpróbálták az alkalmazottak személyes adatait megszerezni, amiket aztán arra használtak, hogy pénzügyi haszonra tegyenek szert. A Washington Post szerint a “támadás” különbözött az eddig megszokott módszerektől, éppen ezért nagyon sokan áldozatául estek a csalásnak.

Az üzenetek névre szóltak és tartalmazták az illető alkalmazottak telefonszámát és a vállalatuk nevét.

Azok a címzettek, akik a küldött linkre kattintottak, egy olyan oldalra jutottak ahol az állt, hogy fel kell telepítsenek egy bővítményt a böngészőjükhöz, annak érdekében, hogy megtekinthessenek egy idézést.
Azok számára, akik megtették ezeket, a lépéseket, megnyílt egy Adobe PDF dokumentum, amely egy perre hivatkozott a kaliforniai kerületi bíróságon.

A bővítmény továbbá tartalmazott egy olyan alkalmazást, amely begyűjtötte a begépelt felhasználóneveket és jelszavakat az online banking alkalmazások használatakor. Az ügy furcsasága, hogy a bővítmény csak az Internet Explorer böngésző használata esetén működött.

Arról nincsenek információk, hogy az elkövetéseknek köze lenne a Transilvaia Bank elleni csalásokkal.

SB

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: