2012-09-11 13:46:18• hírek • Szatmár.ro

Román Kupa: szerdán 18 órától itthon kezdenek a lányok

A kosarasok szerdán 18 órától hazai pályán játsszák első idei tétmérkőzésüket - a Román Kupában.

A Román Kupa első fordulójában Fleseriu lányai a Marosvásárhelyi Nova Vita együttesét fogadják. Az odavágó tehát szerdán 18 órától lesz a Sportiskola Ady Endre utcai termében lesz, a visszavágóra pedig rendhagyó módon szintén Szatmárnémetiben kerül majd sor. Eredetileg a visszavágó Marosvásárhelyen lett volna vasárnap, de közös megegyezés alapján csütörtökön 12 órától itt fogják lejátszani azt a meccset is.

- A vásárhelyiek számára nem fontos a kupa, ezért feladták a pályaválasztói jogot. Számunkra fontos ez a sorozat, és esélyesként is indulunk velük szemben - nyilatkozta Florin Muresan a VSK kosárlabda-szakosztályának az elnöke.

Amennyiben a szatmári lányok továbbjutnak, akkor nagy valószínűséggel az aradiak lesznek az ellenfelek - az az aradi csapat, amelyiket a hétvégén a Targovistén megtartott felkészülési-tornán legyőztek a szatmáriak.

A szerdai ellenfél a tavalyi csapathoz képest igen megváltozott, de nem biztos, hogy gyengült. Szinte teljesen lecserélték az idegenlégiósokat és több román játékos is elhagyta a Nova Vitát. A mostani keretben a fiatal hazai játékosok mellett öt amerikai idegenlégiós is játszik. A bajnokságbeli terveiket tekintve sincsenek nagy terveik.

Román Kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés: Bukaresti Rapid-Temesvári BCM Danzio;  2. Bukaresti Olimpia-Kézdivásárhelyi KSE; 3. Brassói Olimpia-Aradi BC ICIM; 4.  Targovistei CSM-Bukaresti CSM Sportul Studenţesc; 5. Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC-Nagyváradi CSM; 6. Alexandriai CSB Teleorman-Kolozsvári U; 7. Craiovai SCM-Gyulaféhérvári CSU; 8. Szatmárnémeti VSK-Marosvásárhelyi Nova Vita.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: