2019-12-24 09:00:24• hírek • Erdélysport.hu

Román Kupa: Szoros küzdelemben maradt alul a VSK - Fotógaléria

Fotók: Bajnai Botond
Fotók: Bajnai Botond

Egy végig szoros mérkőzésen, hazai környezetben maradt alul a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapata a Sepsi Sic együttesével szemben, a Román Kupa negyeddöntőjében.

Lépéselőnybe kerültek a székelyföldiek a női kosárlabda Román Kupa negyeddöntőjének első mérkőzései után. Igaz ez úgy a Kézdivásárhelyre, mint a Sepsire. Mindketten nyerni tudtak ugyanis a Szamos partján: előbbiek Kolozsváron, utóbbiak Szatmárnémetiben.
 

A sorsolás pillanatában mindenki számára egyértelművé vált, hogy a bajnoki címvédő Sepsi és az ezüstérmest Szatmárnémeti közötti párharc a sorozat előrehozott döntője lesz. Ennek megfelelően készültek rá a csapatok és a szurkolók is: szép számmal megtelt a Both Katalin Sportterem lelátója, a vendégeket is mintegy 30 fős csoport kísérte el.

Ami a bajnokságot uraló két csapatot illeti, a vendégek várhatták nyugodtabban a találkozót, mivel a hazaiak két alapembere, Brittany Denson és Adina Stoedin is kidőlt operáció, illetve betegség miatt, de Julia Gladkova biztosra vett távozása sem könnyítette meg Mauro Procaccini vezetőedző dolgát.
 

A találkozón aztán bebizonyosodott: megfelelő kispad nélkül ezen a szinten nehéz boldogulni. Igazolja ezt a tény, hogy amíg a Sepsi három cseréje összesen 21 pontot termelt, addig a szatmáriaknál mindössze Anisia Croitoru talált be a padról érkezve – ő is két pontocskát szerzett csupán. Így hiába volt Bernice Mosby kiemelkedő, 24 pontos teljesítménye, a hazaiak hat pontszerzőjével szemben a vendégek közül nyolcan is hozzájárultak a 71-67-es Sepsi-győzelem kialakulásához.
 

Az első negyed rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, amely során a hazaiak – 12-13-as mozzanatot leszámítva – szinte végig vezettek. Igaz, három pontnál soha nem többel. Aztán 17-15-nél érkezett egy tripla Chrissi Givenstől, majd egy dupla Simina Mandachétől, és máris 17-20-ra módosult az állás, a csapatok pedig 21-22-nél szusszanhattak egy kicsit.

A második játékrészt Maja Miljkovics négy pontjával kezdte a VSK, amivel ismét magához ragadta a vezetést. Annemarie Gödri-Parau és Orbán Nikolett találataival a vendégek viszont fordítottak és el is léptek 30-25-re. A negyed azonban Mosby perceivel ért véget, ennek következtében 37-37-el vonultak nagyszünetre a csapatok.
 

Folytatódott a fej-fej melletti küzdelem a harmadik negyedben is, Mosby négy pontjára Givens, Demeter Nóra és Jovena Paszics válaszolt. Ismét a hazaiak percei következtek, Oláh Andrea és Mosby pontjaival pedig 51-44-re, majd 55-48-ra léptek el.

Az utolsó tíz percre 55-51-es hazai előnnyel fordultak a csapatok, ekkor viszont egyre inkább kezdett kiütni a rövid kispad okozta fáradtság a hazaiakon. A vendégek pedig ezt kihasználták. Parau és Jelena Vucsetics pontjaira Miljkovics és Mosby még válaszolni tudott, ám végül Oláh nyolc másodperccel a dudaszó előtt szerzett triplája is kellett ahhoz, hogy „csak” 71-67-re nyerjen a Sepsi.
 

A hazaiaknál Mosby 24 pontjához senki sem tudott felnőni, csak a 13 pontos Oláh és a 11 pontos Miljkovics tudta úgy-ahogy megközelíteni, Alina Podar 9, Andreea Hutanu 8, Anisia Croitoru pedig 2 pontot dobott. Ezzel szemben a vendégek egyéni teljesítményei jóval kiegyenlítettebbek voltak: Paszics 15, Givens és a csereként lehetőséget kapó Vucsetics 14, Parau 13 pontig jutott. Orbán Nikolett 5, Demeter Nóra és Simina Mandache 4, Natalie Butler pedig 2 ponttal járult hozzá a vendégek győzelméhez.
 

Román Kupa negyeddöntőinek első mérkőzései:

Szatmárnémeti VSK – Sepsi 67-71
Olimpia Brassó – Aradi FCC Baschet 60-66
Alexandriai VSK – CS Agronomia Bukarest 47-35
Kolozsvári Universitaeta – KSE Kézdivásárhely 54-57

A visszavágókat január 15-én rendezik.


További erdélyi sporthírekért látogasson el az Erdélysport.hu oldalára!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: