2008-07-24 16:23:31• hírek • Szatmar.ro

Román Határrendészet Napja

 A Román Határrendészet csütörtökön ünnepelte megalakulásának 144. évfordulóját.

A Román Határrendészet idén is országszerte megünnepelte július 24.-ét, a határrendőrség megalakulásának napját.

A Szatmár Megyei Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal gyűléstermében megtartott ünnepséget Maxim Vasile, a Szatmár Megyei Határrendészet főfelügyelője nyitotta meg, aki egy rövid történelmi áttekintést követően megköszönte az elmúlt évek eredményes munkáit.Az ünnepségen Traian Basesu köztársasági elnök beszédét is közvetítették, aki a román állampolgárok biztonságának megteremtéséért nyilvánította ki tiszteletét. A Határrendészet immár 144 éve működik az országban, tevékenysége pedig évről évre hatékonyabb.

Továbbá oklevelekkel köszönték meg az együttműködő intézmények tevékenységét, illetve díjazták az évforduló kapcsán korábban megszervezett sportrendezvények nyerteseit is.

Az eseményen Csehi Árpád megyei tanácselnök és Ilyés Gyula polgármester is jelen volt. Csehi beszédében elmondta az elkövetkezendő években minél több útszakasz felújításával próbálja segíteni a határrendőrség munkáját. Mivel Szatmárnémeti forgalmi szempontból fontos határmenti városnak számít, így a Határrendészet mindennemű támogatást megkap a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól is. 

 
 
 
 
 
P.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: