2007-11-15 21:14:07• hírek • Szatmar.ro

Román-Magyar Hírközlési és Informatikai Program indul

„A Román-Magyar Hírközlési és Informatikai Stratégiai Együttműködési Program többek között az e-kormányzat, a távközlés, az üzleti együttműködés, a kutatás-fejlesztés, az informatikai hálózatok biztonsága területén dolgoz ki közös projekteket” – nyilatkozta Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter november 14-én, Nagyszebenben, azt követően, hogy Garamhegyi Ábel magyarországi gazdasági és közlekedési szakállamtitkárral aláírta az erre vonatkozó együttműködési megállapodást. A tárcavezető hozzátette: az együttműködési programot 2008. március 31-ig véglegesítik, és 16 közös projekt kidolgozását irányozza elő.

A program lehetővé teszi a romániai és magyarországi IT&C ágazat általános elemzését, állami intézmények, vállalatok vagy szakmai ágazatok között ez idáig fennálló korábbi együttműködésének elemzését, a prioritási területek meghatározát, közös tervek megvalósítását és ezek finanszírozásának érdekében a lehetséges erőforrások feltérképezése.

A program kidolgozásával egy Román-Magyar Informatikai Együttműködési Munkacsoport foglalkozik majd, de későbbiekben bevonnak közintézményeket, vállalatokat vagy civilszervezetet, amelyek ebben a tevékenységben érdekeltek vagy szerepet vállalna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: