2008-08-04 16:24:18• hírek • Szatmar.ro

Roma integráció munkahelyteremtéssel

 Magyarországi partnerekkel írt alá szerződést a helyi roma integrációért dolgozó szövetség.

A magyarországi (RIVOSZ) és a romániai (ASCIR) „Roma Integrációért” Vállalkozók Országos Szövetsége együttműködési szerződést írt alá.

Az egymás munkájának segítéséért köttetett szerződést hétfőn írták alá a Közigazgatási Palota nagytermében, ahol egyaránt jelen voltak a RIVOSZ és az ASCIR képviselői is.

A RIVOSZ roma származásúaknak próbál munkahelyet teremteni, ezáltal pedig képviseli minden olyan vállalat érdekét, amely hátrányos helyzetűeket foglalkoztat. Rendszeres érdekegyeztető konferenciákat szerveznek, programjavaslatokat nyújtanak be a kormányhoz, valamint szakképzéseket is tartanak. Horváth János, a RIVOSZ elnöke elmondta, Magyarországon ezen a téren több tapasztalatuk van, ám megszerzett ismereteiket az itteni szövetséggel is megosztják, ezáltal segítik tevékenységük hatékonyságát. Az együttműködési szerződés európai finanszírozások megpályázását is lehetővé teszi, ezen kívül romákat foglalkoztató határon átívelő vállalkozói konzorciumok létrejövetelét is segítheti.

Pataki Csaba alprefektus, illetve Csehi Árpád megyei tanácselnök is prioritásnak tekinti a roma származásúak helyzetét, így mindketten kiváló ötletnek tartották az együttműködés létrejöttét.

-Nem csupán gazdasági szempontból előnyős munkahelyteremtések által integrálni a romákat , hiszen ezzel a megoldással a költségvetés szociális kiadásai is csökkenhetnek- vázolta az integrálás előnyeit Csehi.

 
P.A.
 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: