2012-10-24 11:49:31• hírek • Póti Orsolya

Rolla János és Fátyol Rudolf voltak az est szólistái

A budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyére került sor a Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál keretében október 23-án, a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A Szatmárnémetiben első alkalommal fellépő zenekar előadása nagy sikernek örvendett a szatmári zenekedvelő körében.

Többek között Bartók, Bach és Csajkovszkij darabok csendültek fel kedd este a szatmárnémeti filharmóniában a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. A komolyzenei zenekar közel 50 éves fennállása alatt jelentős nemzetközi hírnévre tett szert, tagjai felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a párizsi Theatre de la Ville-ben és rendszeresen koncerteznek Európa szinte minden városában.

A 16 tagból álló zenekar egyik alapítótagja és koncertmestere Rolla János, a jelenlegi művészeti vezető. Rolla Kossuth-díjas hegedűművész, elsősorban kamaramuzsikusként vált híressé. Partnerei között olyan neves előadók szerepelnek, mint Maurice André, Jean-Pierre Rampal, Alexander Schneider.

A kedd esti hangverseny Bartók „Divertimento" című háromtételes művével vette kezdetét, majd Bach D-moll kettős versenyét hallhatta a közönség. Az utóbbi szólistái Rolla János és Fátyol Rudolf hegedűművészek voltak.

A koncert második felében felcsendült Csajkovszkij Vonószerenádja, ráadásként pedig Liszt VI. Magyar Rapszódiáját játszották el. A XXXV. Szatmári Zenei Napok záróeseményére október 25-én, csütörtök este 18.30 órától kerül sor Franz Lamprecht karmester vezénylésével.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: