2009-03-03 16:29:37• hírek • Szatmar.ro

Röhejessé válhat a Forma1

Max Mosley szerint a hatalmas költségek miatt veszít a hitelességéből a Forma1.

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint mindenképpen tovább kell csökkenteni a Forma1-ben forgó pénzösszegek mennyiségét, mert különben a sportág elveszíti hitelességét és más is követheti a Honda példáját.

Mosley szerint a nagy autógyárak belépése váltotta ki a száguldó cirkusz részvevőiből a nagyfokú költekezést. „A siker utáni vágyakozás legyőzött minden gazdasági érvet". Ugyanakkor szerinte semmi sem garantálja, hogy valamely gyár nem lép vissza, akárcsak a Honda. Különben is, a válság idején egyre nehezebb igazolni, hogy a gyárak milliókat költenek a Forma1-re.

„A Daimler részvényei a mélyponton vannak, a Renault-é alig haladja meg a 10 eurót. Mi történik, amikor embereket kell elbocsátani, akkor hogyan igazolják, hogy rengeteg pénzt költenek a Forma1-re. Azt ki tudja garantálni, hogy egyik reggel nem várja majd valamely istálló íróasztalán a vezetőket az az üzenet a gyártól, hogy: Bocsi, de ennyi volt." Márpedig egy újabb istálló elvesztése, a sportvezető szerint, katasztrofális lenne a versenysorozat számára.

Amiről Mosley soha nem mondana le. Nincs igaza?

Ezért Mosley újabb költségcsökkentési terveket szeretne kidolgozni, ám az még számára sem egyértelmű, hogy melyik a leginkább járható út: a technikai fejlesztések korlátozása vagy a költségvetési sapka bevezetése. Igaz, és ezt ő is elismerte, az utóbbi automatikusan maga után vonná az előzőt.

A számítások szerint a Forma1-ben évente megforduló pénzösszeg eléri a két milliárd dollárt, ezt Mosley a harmadára szeretné csökkenteni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: