2018-08-26 06:13:30• hírek • Bede Emőke

Rohamtempóban közeledik az iskolakezdés

Szempillantás alatt telt el a nyári vakáció, a gyerekek két hét múlva már újra iskolapadba ülnek.

Az idei tanév szeptember 10-én kezdődik, így még minden családnak van bő két hete, hogy beszerezze az új tanévhez szükséges felszereléseket, füzeteket tollakat és ceruzákat. A gyerekekre harmincnégy tanítási hét vár, a kicsivel több mint 160 tanítási napot a már megszokott módon idén két félévre osztják. Az első szemeszter február 1-ig tart, a második pedig június 14-ig.
 

A karácsonyi vakáció a 2018-2019-es tanévben december 22. és január 13. között lesz, a félévközi pedig február 2. és 10. közé esik. A tavasz sem múlik el vakáció nélkül, április 20-tól május 5-ig újra szabadok a gyerekek. Az utolsó tanítási nap június 14., ezt pedig a pedagógusok és diákok által is nagyon várt nyári pihenés követi. A végzősöknek azonban hamarabb jár le a tanév, a tizenkettedikesek május 31-ig járnak iskolába, az általános iskolák nyolcadikosai pedig június 7-én tehetik le a táskát. Ami az Iskola másként hetet illetti, az egyes iskolák eldönthetik, hogy mikor kívánják megszervezni azt, a kikötés csupán annyi, hogy október 1. és május 31. között kerítsenek erre sort.


A szatmári iskolák is gőzerővel készülnek az új tanévre. Nemrégiben például a Református Gimnáziumban zajló munkálatokról számoltunk be. A Refiben az előkészítő, az ötödik és a kilencedik osztályok termei azok, amelyeket feltétlenül ki szeretnének festeni, hogy a következő tanévre készen álljanak az átadásra, de általánosságban elmondható, hogy a mellékhelyiségeket és a padlót is ilyenkor toldozzák-foldozzák. Emellett nagyszabású megvalósításnak számít majd a fűtésrendszer modernizálása is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: