2019-03-18 11:24:19• hírek • x

Rohamosan fogynak a jegyek: megaelőadással érkezik városunkba a Magyar Állami Operaház

Minden bizonnyal az utóbbi idők legkülönlegesebb előadása lesz az, melyet a Magyar Állami Operaház hoz el hamarosan Szatmárnémetibe. Épp ezért nem is csoda, hogy a helyi közönség hatalmas érdeklődést mutat a városunkba érkező darab iránt.

A budapesti opera a Business Transaction és a CulturArt Egyeslet jóvoltából látogat Szatmárnémetibe, hogy városunk lakosságát is megörvendeztesse egy kiválónak ígérkező előadással, Giacomo Puccini Bohémélet című szerzeményével. Március 25-én, 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színházban egy koncertszerű epera-előadás részesei lehetünk, melyet négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal állítanak majd színpadra.


Hogy miről szól ez a kivételes színpadi mű? A párizsi bohémek világát idéző, megható szerelmi történetet Horváth István és Sáfár Orsolya főszereplésével, Dobák István, Haja Zsolt, Kiss András és Szakács Ildikó közreműködésével hallhatja a szatmárnémeti közönség. A jobb átélhetőség kedvéért a szólisták Oláh Gusztáv klasszikus operaházi rendezéséből Márk Tivadar jelmezeiben formálják meg a szerepeiket. Ám a darab külünlegességét nem csak ez adja, hanem az is, hogy a Magyar Állami Operaház csaknem 140 főt számláló csapattal érkezik városunkba. A szimfonikus zenekarból, felnőtt- és gyermekkórusból álló együttest Dénes István karmester fogja vezényelni.


Ha a műfaj rajongója vagy, bűn volna kihagyni egy ilyen előadást. De akkor is érdemes ott lenned, ha még csak most ismerkedsz az operával, hiszen egy ilyen kaliberű előadás igazán nagyszerű bevezető lehet a műfaj rejtelmeibe. Belépőt a már megszokott módon, az Északi Színház jegypénztárában lehet vásárolni, mely hétköznaponként 10 és 17 óra között, szombaton pedig 10 és 13 óra között tart nyitva. Ízelítőként tekintsd meg az alábbi videót, majd irány a jegyiroda, hogy te se maradj le az év előadásáról.
 

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: