2017-11-21 09:58:15• hírek • Bede Emőke

Rohamosan emelkedik a légúti megbetegedések száma

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint egy hét alatt szinte megduplázódott a légúti megbetegedésk száma.

A statisztikák azt mutatják, hogy az influenza, a megfázás és a tüdőgyulladás korosztálytól függetlenül egyre több embert ér el. Míg november 6. és 12. között csupán 341 esetet regisztráltak a háziorvosok, addig 13. és 19. között a jelentett esetek száma már jócskán meghaladja az 500-at.
 

A számadatok szerint jelenleg a kisgyermekek a leginkább veszélyeztetettek. A 15-49 év közöttiek esetében is jelentősen megemelkedett a megbetegedések száma. Érdekes módon az idősödő korosztályról ez nem mondható el: az ő esetükben a regisztrált esetek száma egyelőre stagnál.
 

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük a légúti megbetegedéseket: otthonainkban szellőztessünk megfelelően, ha elmegyünk valahova, öltözködjünk rétegesen. Lehetőségeinkhez mérten kerüljük a nagy tömeget. Tüsszentés vagy köhögés esetén mindenképp takarjuk el a szánkat, és erre hívjuk fel gyermekeink figyelmét is. Végül, de nem utolsósorban gondoskodjunk a megfelelő vitaminpótlásról is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: