2020-01-27 08:16:30• hírek • MTI

Rohamosan emelkedik Kínában a halottak és betegek száma

Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már nyolcvanan haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma.

A koronavírus okozta járvány terjedésének fékezése végett Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal – egészen vasárnapig – a holdújévi szünetet. Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus egyre hevesebben terjed. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint 24 óra alatt 769 beteg esetében bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, számuk így már 2744-re nőtt.
 

Ugyancsak rohamosan emelkedik a ragály halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már nyolcvanan haltak bele a kórba, reggel még 56 volt az elhunytak száma. A betegek közül – ugyancsak vasárnap esti adat – 461 állapota vált válságossá, reggel még 324 volt a számuk.
 

Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről. A kínai kormány hétfői közlése szerint öt koravírusos beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón.
 

Szórványos eseteket jelentettek Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: