2018-02-06 09:14:29• hírek • Bede Emőke

Rohamos léptekkel közeledik az érettségi

Hamarosan nagy próbatétellel néznek szembe Szatmár megye végzős évfolyamai, ugyanis sebesen közeledik az idei érettségi első szakasza.

Mint arról a Szatmár Megye Tanfelügyelőség beszámolt, 2018-ban már februárban megkezdődnek a szóbelik, így a júniusi időszakra már csak az írásbeli megmérettetés marad. Február 12-én és 13-án a diákok román nyelvi tudásukról adnak számot, majd 14-én és 15-én az anyanyelvi szóbelire kerül sor. Február 16., 19. és 20. a számítógépes ismeretekről való számadás időszaka, 21-én és 22-én pedig a diákok idegennyelvi tudását teszik próbára.
 

A szóbelik sorát egy hosszabb szünet követi, mely alatt a diákok felkészülhetnek az írásbelire. Június 25-én ülnek először vizsgaterembe a diákok, ekkor román nyelvből és irodalomból írnak. Ezt követi a 26-i magyar nyelv és irodalom írásbeli, majd 27-én a profil szerinti kötelező tantárgyból teszik próbára a diákok tudását. 28-án pedig a választott tantárgyakból vizsgáznak a tanulók.
 

Az eredmények kifüggesztéséig július 4-ig kell várni, déli 12 óráig minden eredményt közzé kell tenni. 12 és 16 óra között lehet majd megfellebezni a jegyeket, ezeket július 5. és 8. között bírálják majd el. A végleges eredményeket pedig július 9-én hozzák nyilvánosságra: kifüggesztik őket az iskolákban is, illetve megtekinthetők lesznek a Tanügyminisztérium honlapján.
 

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint 2018-ban 2104 diák néz majd szembe az érettségivel, közülök 1882-en első alkalommal futnak neki a megmérettetésnek. 222 személynek azonban nem lesz újdonság a vizsgahelyzet, ugyanis előző években nem sikerült megugraniuk a mércét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: