2019-07-15 13:08:59• hírek • Hirado.hu

Rohamkatonát repített Párizs fölött a Vissza a jövőbe légdeszkája

Fotó: MTI/ EPA/ Ian Langsdon
Fotó: MTI/ EPA/ Ian Langsdon

Az úgynevezett repülő katona óránként háromszáz kilométeres sebességre képes légdeszkával repült el a tömeg felett Párizsban, a francia nemzeti ünnepen tartott katonai díszszemlén.

A 40 éves Franky Zapata nagy sebességgel lebegett a világ vezetői – beleértve Emmanuel Macron francia elnököt és Angela Merkel német kancellárt – felett, miközben egy töltetlen puskát forgatott a kezében. Az eddig repülő deszkaként emlegetett eszközt a francia hadseregnek szeretné eladni – írja a The Sun brit lap.

 

Florence Parly, a fegyveres erők minisztere azt mondta, hogy a deszka különböző alkalmazási módjait – például logisztikai vagy roham – fogják tesztelni. Zapata elismerte, hogy a deszka közös jegyekkel bír a Vissza a jövőbe című filmben látott légdeszkával.

 

A marseille-i vállalkozó garázsában fejlesztette a turbinás motorral hajtott deszkát, amely óránként 300 kilométeres sebességre és megközelítőleg tízperces repülési időre képes. A Bastille-nap a francia forradalom alatt a Bastille várbörtön 1789-es bevételének állít emléket, melyet minden évben katonai díszszemlével ünnepelnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: