2008-10-10 15:49:27• hírek • Szatmár.ro

Rögzített radarok Szatmárnémetiben

A statisztikák szerint, a legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be. Az elmúlt  időszakban Szatmárnémeti belterületén nagymértékben megnövekedett a balesetek száma, ezért a városvezetés rögzített radarok elhelyezését fontolgatta.

A pénteki nap folyamán pedig már meg is született az elvi megegyezés a rögzített radarok helyét illetően. A tervek szerint, a Károlyi, a Batizi, az Aurel Vlaicu, a Lucian Blaga és a Baritiu utcákon fognak radarokat elhelyezni, azonban ehhez a továbbiakban szükséges a helyi tanács beleegyezése is - tájékoztatott Kereskényi Gábor alpolgármester.

Szatmárnémeti bevezető útszakaszain ugyanis az autósok gyakran átlépik a megengedett sebességhatárt, annak ellenére is felelőtlenül gyorsan hajtanak, hogy ezeken a városrészeken is rendkívül nagymértékű a gyalogos-forgalom.

Miután megszületik a radarok elhelyezésére vonatkozó tanácsi határozat, a működtető cég felszereli azokat. A cég a pénzbírságokból befolyó összeg bizonyos százalékának ellenében fogja üzemeltetni a készülékeket.

A rögzített radarok a városba beérkező járművek sebességét fogják mérni, ezen kívül minden elhaladó járművet regisztrálnak. A gyorshajtók, csak úgy mint a megyében több helyen működő rögzített radarok esetében, postán kapják majd az értesítést a büntetés összegét illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: