2009-11-27 15:01:27• hírek • Parajdi Andrea

Rögzítenék a gyakorlati vizsgákat

Romániában is bevezetnék a videokamerás vizsgáztatást a sofőriskoláknál, amely biztonságosabbá tenné és felügyelné a vizsgafolyamatot. Campeanu Ioan, a Szatmár Megyei Gépjárműbejegyzési és Jogosítványkibocsátó Közszolgálat vezetője úgy véli megyénkben sok problémát megoldana egy ilyen technikai rendszer.

Bukarestben már egy autósiskola teszteli azt a videokamerás rendszert, amelynek célja, hogy a sofőrvizsga ideje alatt rögzítse a vizsgafolyamatot. Hasonló technikával már több nyugati országban is dolgoznak, hiszen így elkerülhetők a vizsga utáni incidensek. Abban az esetben, ha egy diák a vizsgáztatót hibáztatná, amiért nem felelt meg a gyakorlati vizsgán, lenne egy olyan bizonyíték, amely tartalmazná az igazságot - mondja Campeanu Ioan, a Szatmár Megyei Gépjárműbejegyzési és Jogosítványkibocsátó Közszolgálat vezetője, aki nagyon bízik benne, hogy a videokamerás vizsgáztatás Szatmár megyébe is mihamarabb megérkezik.

-Nálunk nagyon sok probléma van a vizsgák körül, mondhatom rendszeresen vannak olyan elégedetlen tanulók, akik a vizsgáztatót hibáztatják ha megbuknak, ahelyett, hogy észrevennék a maguk hiányosságait. A jogosítvány megszerzésének folyamata válna fedhetetlenné azzal, ha ez a technikai megoldás nálunk is működne - mondja Campeanu Ioan, aki egyébként vizsgáztatóként is dolgozik. Campeanu szerint akkor működne jól ez a rendszer, ha az autóba úgy szerelnének kamerákat, hogy az a tanulót a vizsgáztatót, és az utat is befogná.

Mint kiderült egyelőre még csak elképzelés és tesztelés szintjén van a videokamerás vizsgáztatás, ahhoz, hogy bevezethessék komoly technikai háttérre lenne szükség, ki kellene dolgozni azt, hogy hogyan működjön a rendszer, és mindenhol új alkalmazottakra is szükség lenne. -Egyelőre hozzánk annyi információ jutott el, hogy zajlik a tesztelés ám azt még senki sem tudja milyen anyagi ráfordítást igényel egy ilyen fejlesztés, és hogy honnan lenne pénzkeret mindennek a megvalósítására - mondja Campeanu, aki úgy véli ha már az elméleti vizsga kamerás felügyelet mellett zajlik, akkor szinte magától értetődően a gyakorlati vizsgát is rögzíteni kellene.


Romániában is bevezetnék a videokamerás sofőrvizsgáztatását.
Romániában is bevezetnék a videokamerás sofőrvizsgáztatást. Szatmár megyében különösen szükség lenne erre a technikára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: