2010-11-07 13:22:10• hírek • Póti Orsolya

Rockkoncert volt a Zamfirescuban

Néhány hétig tartó felújítási munkálat után, november 6-án újra megnyitotta kapuit a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a rockzene kedvelői előtt. A szatmári SMOG zenekar és a bukaresti Bolthard együttes gondoskodott a fergeteges hangulatról.

Újra élettel telt meg szombat este a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ koncertterme, hiszen 20 órától két metálzenekar fellépésének is otthont adott. Megérte néhány hetet várni a "Zamfirescus" koncertekre, mivel a közönséget most felújított, tiszta terem fogadta.

Sokak elmondása szerint, fontos az, hogy a kulturális központ vezetősége újra koncerteket szervez, mert így legalább történik valami a városban, és főleg hétvégenként jó egy-egy koncerten is részt venni.

Elsőként a közkedvelt  SMOG együttes dalaira bulizott újra a közönség, majd néhány perc szünet után a bukaresti Bolthard zenekaré volt a színpad,  melynek tagjai először léptek fel Szatmárnémetiben.

A SMOG zenekar gitárosa, Sirgher Lóránt hírportálunknak elárulta: idén készül első lemezük, és remélhetőleg februárban ki is adják. A már öt éve játszó zenekar életében most első lemezük kiadása a legfontosabb, emellett pedig két videoklipet is forgatnának:  egy klasszikusat, amiben az együttes kapná a főszerepet, valamint egy másik  különlegesebb felvételt is előhoznának.

"Az egyik videoklipet még idén decemberben megpróbáljuk megjelentetni, jövőre pedig, a lemez kiadása után kisebb koncertturnét szeretnénk szervezni. A zenélés során kialakult kapcsolataink lehetővé teszik azt is, hogy a turné keretén akár Magyarországon is felléphessünk, és többek közözz ez lenne a fő célunk. Jó érzés tudni és látni azt, hogy itthon szeret minket a közönség, de megpróbálunk globálisan gondolkozni, és zenénkkel úgymond terjeszkedni. Fontos, hogy itthon nagyon jól megy az együttműködés a többi román és magyar zenekarokkal, mert ez csak a feljebbjutáshoz vezet. A szombat esti koncertünk nagy meglepetést okozott; nem gondoltuk, hogy ilyen nagy buli lesz. Ezért köszönettel tartozunk mindazoknak, akik eljöttek és nem utolsó sorban támogatóinknak és a G.M. Zamfirescu vezetőségének." - nyilatkozta a gitáros.



Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: