2013-09-20 13:04:53• hírek • Szatmár.ro

Rockkoncert lesz a Zamfirescuban

Négy zenekar lép fel szombaton, a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban szervezett koncerten.

A koncert 20 órától van meghirdetve, a fellépők pedig kolozsvári, nagyklárolyi és szatmári zenekarok lesznek.

Kolozsvárról érkezik Szatmárnémetibe a Decease. A zenekar 2011-ben alakult és a 90-es évek thrashmetálját játssza némi death metállal vegyítve. A zenekar tagjai: Radu Vulpe gitáros, Gheorghe Alb dobos és Catalin Vulpe basszusgitáros. 2012-ben kiadták első lemezüket, majd turnéra indultak és többek között az Altarral, a Sinisterrel, a Cayne és a Krepuskul zenekarokkal léptek színpadra.

Szintén Kolozsvárról érkezik a szatmári megyeszékhelyre a Divided by Perception formáció. Tagjai: Győrffy Tamás énekes, Findrihan Andrei gitáros, Mosneagu Bogdan gitáros, Pop Paul basszusgitáros és Pustiu Bogdan dobos. Ők metalcore-t és hardcore-t játszanak, jelen pillanatban egy saját album elkészítésén dolgoznak, amit előreláthatóan jövőre fognak kiadni.

A nagykárolyi Noir 1998-ban alakult Cosmin Peneghi kezdeményezésére, először a nagyváradi Floruţ Marcel volt a zenésztársa, aztán rengeteg tagcserén mentek keresztül, majd Nagyváradra költözött a zenekar, merthogy Cosmin az ottani egyetemnek lett filozófia szakos hallgatója. Ott is voltak tagcserék. 2004-ben megjelent az első albuma a zenekarnak, méghozzá Katharsis címmel, és ennek megfelelően arányaiban egyre nagyobb rajongótábora lett az együttesnek. Miután a zenekar létrehozója befejezte az egyetemet, hazaköltözött Nagykárolyba az együttes is, és ismét átalakult. 2006-ban például a következő felállásban zenéltek: Cosmin Peneghi (énekes), ifj. Deák Endre és Molnár Gábor (gitárosok), Molnár Miklós (basszusgitáros), valamint Binder Sándor (dobos). Nagykárolyban és környékén, Szatmárnémetiben több alkalommal is koncerteztek, de eljutottak Nagybányára, Szilágynagyfaluba és a magyarországi Hajdúsámsonba is. Aztán 2013-ban, két éves szünet után bevették a zenekarba Vicaş Dávidot (dobos), Bács Lénárdot (basszusgitáros) és Caraba Dánielt (gitáros), mivel a Molnár-fivérek és Binder Sándor tanulmányi okok miatt már nem tudtak eljárni próbákra.

A D Ø T S tavaly, azaz 2012-ben alakult Szatmárnémetiben, zenéjével új színt hozva a szatmári, illetve az erdélyi muzsikusok palettájára. Az együttes alkotásaiban szerepelteti az alternatív-underground stílus ritmus- és dallamvilágát, az ősi hangszerek megszólaltatásával pedig jellegzetes hatást kölcsönöz a daloknak. A zenekar tagjai: Bodor Csaba gitáros, Rácz Attila basszusgitár, Balogh Ferenc dobos és Szilágyi Ottó ének és doromb, Babos Katinka énekes.

A koncertre a belépőjegy 10 lejbe kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: